Charles Dickens

In samenwerking met Samen Twekkelerveld hebben we vanuit HOEDAT straattheater geleverd in de stijl van Charles Dickens. De kerstmarkt van Samen Twekkelerveld toverden wij hierdoor om naar een 19e eeuwse kerstmarkt met live zang en een heerlijke sfeer.

Charles Dickens bij Samen Twekkelerveld

Het Dickensfestijn in Deventer is natuurlijk een begrip in Nederland. Heel Deventer wordt omgetoverd tot een dorp die ineens afspeelt in de tijd van Charles Dickens, de 19e eeuw. Wij wilden deze mooie sfeer naar Enschede brengen en hebben in samenwerking met Samen Twekkelerveld tijdens hun kerstmarkt het Dickens-gevoel naar de wijk Twekkelerveld gebracht.

Voorafgaand aan de kerstmarkt en onze uitvoering hebben we met de theatergroep van HOEDAT samen gezeten om te kijken hoe we dit nóg meer op een HOEDAT-manier konden aanpakken. Misschien kunnen we een leuke act doen, een dans of een theaterstuk. Of misschien kunnen we de samenwerking zoeken met een van de mensen die een kraampje heeft gehuurd. Het dekte allemaal de lading niet. Dus we zijn gaan kijken naar wat er echt belangrijk is tijdens zo'n gezellige kerstmarkt. Met de nadruk op gezellig. Want wat is nou het allerbelangrijkste? Dat er een heerlijke gezellige sfeer hangt!

Een heerlijke gezellige sfeer zet je natuurlijk neer met een christmas carol! Kerstliedjes die iedereen het hele seizoen hoort oefenen en ter plekke zingen! Samen Twekkelerveld zorgt voor een geluidsinstallatie en wij zorgen voor de muziek. Maar kan het nog meer HOEDAT? Kunnen we ervoor zorgen dat het nóg meer in ons straatje past? Natuurlijk kan dat! Dus wij zijn aan de tekentafel gaan zitten en hebben een medley in elkaar gezet met nummers die je niet al te vaak, of misschien wel nog nooit, hoort op de radio en op tv.

Uiteindelijk hebben we onze medley drie keer gezongen tijdens de kerstmarkt en de aanwezigen waren hier zeer enthousiast over. Samen Twekkelerveld heeft een hele mooie kerstmarkt neergezet en wij zijn trots dat we hier als HOEDAT aan mee hebben kunnen werken!

En de glühwein was ook heerlijk! ;)

Opdrachtgever

Samen Twekkelerveld

Instagram iconFacebook icon